Sista dagen i New York

- Vi vill inte åka heeeeeem....
 
 
I ärlighetens namn blev det lite senare än vi tänkt oss den där sista kvällen. Vi (eller i alla fall jag) var väl inte helt och hållet på topp när vi vaknade och behövde checka ut kanske. Vi gjorde i alla fall det och dumpade våra väskor hos den trevliga receptionisten (som trodde att vi kom från Kalifornien, så vi måste ha haft jävligt grym engelska just där). Sedan var det dags för sista dagen i denna underbara stad som jag bara vill åka tillbaka till, helst nu. Eller till och med igår.
 
Det blev en relativt kort dag i och med att vi checkade ut så sent vi kunde (kl 11) och flyget skulle gå kl 17. Vi svettade oss fram till ett litet fik på en hörna som hade asgrymma pannkakor och lemonad. Efter att ha lyckats få i sig några tuggor pannkakor och lite frukt kände jag mig lite bättre och vi promenerade bort till Joe Strummer Memorial som ni ser på bilden ovan. Efter att ha fotat några bilder svettade och flåsade vi oss tillbaka till hotellets trygga famn med iskall AC. Alltså det går fan inte ens att beskriva hur plågsam den värmen var, den måste upplevas, och det vill ni helst undvika.
 
Klockan hade väl hunnit bli närmare 14 och jag fick genast stress och panik när vi insåg hur dyrt det skulle vara med Uber och fick rådet av receptionisten att ta en taxi som han kunde boka åt oss istället, för att de då skulle komma snabbare. Jag hade lite panik i bilen tills vi väl lyckades ta oss igenom den där jävla trånga tunneln ut till New Jersey och köerna släppte. (Det här med att inte stressa upp sig i onödan är fan inte min grej alltså) Vi kom fram i svingod tid och var incheckade och hade droppat bagaget innan vi visste ordet av. Jag fick göra den sedvanliga extravisiteringen efter att deras body scan i vanlig ordning visat att jag hade något fuffens på mig och sedan hann vi inta lite bira, lite potato skins och jag hann köpa den senaste Harry Potter-boken som Martin kom på att jag nog skulle vilja läsa på planet.
 
Jotack. Jag läste ut den på typ tre timmar och fick fördriva resten av tiden med att kolla film. Glömde helt bort att sova. Så när vi landade och min yrsel var värre än någonsin samt att klockan i Sverige var 7 på morgonen och vi hade en hel dag kvar innan vi fick sova kändes det lite halvkul sådär. Så vi åkte hem och tvärdäckade. 
 
Martin var lite duktigare än jag på att vara vaken, men jag sov till typ 18. Sedan gick jag upp och fixade tacos till middag, kollade på någon serie och tvärdäckade igen innan 23. Trött? Jag? Haha. 
 
Jag skulle lite snabbt vilja avsluta min reseberättelse med att sammanfatta den som den BÄSTA resan. Vi hann faktiskt se och uppleva mer än vad vi trodde och kände oss aldrig stressade eller tyckte att vi hade för lite tid på oss. Alla städer hade sin egen lilla charm; Los Angeles med sin historia, Sunset Strip, shopping och långa stränder... San Francisco med sina charmiga hus och backar, sjölejon, pirer och mysiga trappor... New York med sina vackra parker, skyskrapor, härliga människor och sköna stämning (fast vädret var fan ett stort minus). Den stad jag ändå känner att jag nog fortast kommer vilja åka tillbaka till är nog fan New York ändå. Vi kända oss så jävla trygga där. Och det finns så mycket mer jag skulle vilja göra där, när värmen inte hindrar en. 
 
Resan får i alla fall 10/10 Totties i betyg. Min yrsel får minus 10 000. Utan den hade resan fått minst 11. 
 
Tack för mig! 

New York - Dag 4

- Olidlig hetta i Central Park och Empire State Building.
 
Denna morgon hade borgmästaren krismöte i tv och uppmanade folk att stanna inomhus på grund av hettan. De hade inte haft det så här varmt sedan sommaren 2013 och sa åt folket att stanna inomhus, ha på AC:n, komma ihåg att dricka mycket vatten, inte träna utomhus och att titta till sina grannar. Detta lät väl en aning oroväckande men eftersom vi inte hade så många dagar på oss begav vi oss ut i värmen ändå. Trots gårdagens åskoväder var det minst lika kvavt och äckligt utomhus. Det var verkligen som att gå runt i en överhettad bastu OCH ha stekande sol på sig. 
 
Efter en frukost på Starbucks åkte vi upp till Upper East Side och gick in i Central Park därifrån. Här på bilden har ni utsikt över just Upper East Side från parken. 
 
När vi gått ett tag kändes det på riktigt som att jag skulle svimma av värmeslag så vi gick i sakta mak medan jag andades i en fyrkant för att undvika panikångest i jakt på ett ställe med AC. Efter en alldeles för lång stund hittade vi äntligen en bar där vi smet in och drack mängder med vatten, någon öl och varsin drink. Martin safe:ade och tog en Whiskey Sour (inte på fat denna gång) men jag tänkte att jag skulle vara lite äventyrlig och ta en "The Upper Westie" som lät sjukt god med smak av bland annat fläder, päron och blodapelsin. Den smakade och luktade dock exakt som kräftspad så den fick jag verkligen tvinga i mig...
 
Efter den upplevelsen gick vi in i Central Park igen och träffade en amerikansk ekorre. 
 
 
 
 
Det här var nog någonstans mellan Upper West Side och Chelsea.
 
Vi tog oss ner i den överhettade tunnelbanan och åkte några hållplatser för att komma när Empire State Building. Först hittade vi ett ställe att äta middag på. Inget speciellt överhuvudtaget. 
 
Det var så här nära vi orkade gå. Trots att solen höll på att gå ner var det fortfarande alldeles för varmt och jobbigt för att vara utomhus. Seriöst. 
 
Det var så fint här nere att en random tjej som gick förbi mig medan jag fotade berättade för mig vilken tur jag hade som lyckades fånga byggnaden i detta ljus. 
 
Vi plockade strykjärnsbyggnaden också innan vi åkte hem och gjorde oss redo för en sista kväll i denna fantastiska stad. 
 
Denna afton gick vi tillbaka till den där rockbaren i East Village med den trevliga bartendern. Sedan gick vi vidare till Niagara, som även är den baren som gjort den snygga Joe Strummer Memorial-bilden som ni kommer få se i nästa inlägg. De hade en stor Turbonegro-logga på väggen så vi förväntade oss bra musik och så. Det var jättetrevligt men det verkade vara gaykväll (vilket kan vara skitkul, men musiken var inte riktigt vad vi förväntade oss) och de spelade typ Abba och dålig musik. Så vi gick vidare till Manitoba's efter en öl. Där blev vi uppraggade av en snubbe som trodde att Martin var tjej som undrade om vi ville spela air hockey i deras game room. Vi gick hem istället för att det började bli sent. 

New York - Dag 3

- 9/11 Memorial, Battery Park, Wall Street och åska. 
 
Ännu en dag av olidlig värme och olidlig yrsel. Vi hoppade på ett tåg till Financial District och gick runt en liten stund tills vi hittade en Irish/American pub som hade brutalt mycket AC. Där bestämde vi oss för att äta och dricka frukost. Sedan begav vi oss ner mot World Trade Center och Ground Zero. 
 
Många coola skyskrapor där. ;)
 
Varje gång någon av de som dog i attacken fyller år sätter de en vit ros i deras namn. 
 
Oklart om denna person fyller år eller om någon anhörig har satt dit denna blomma. 
 
 
Det ser verkligen ut som att skyskrapan är genomskinlig. :O
 
De har ju byggt två stora pooler där de två World Trade Center-byggnaderna stod. Det är som ett vattenfall ner i dem och på kanterna runt omkring har de ristat in namnet på alla som dog. Det var väldigt fint. Dock kändes det rätt skevt att det kryllade av turister som stod och log och skrattade på selfies runt omkring hela området...
 
Vi promenerade vidare ner till Battery Park och hamnade slutligen nere vid vattnet där vi spanade lite på Frihetsgudinnan. Det blixtrade och regnade ovanför henne så vi orkade inte åka ut.
 
 
 
 
Här nere vid vattnet hade de även en memorial för andra världskriget där de också hade ristat in massa namn och grejer. 
 
 
Efter en stund fick vi fly in i Staten Island-terminalen för att skydda kamerorna från regnet. Där inne hade de en bar som vi ödslade lite tid på. 
 
När stormen dragit över promenerade vi vidare och spanade in Brooklyn Bridge på behörigt avstånd. 
 
Så här såg det ut där nere vid vattnet. 
 
Vi förärade även Wall Street med ett besök.
 
 
Charging Bull på Wall Street. Martin tog en exakt sådan här bild när han var i New York för flera år sedan så vi tog en ny likadan nu. 
 
Efter detta tog vi oss till en tunnelbana och åkte hemåt. Vi fixade oss lite, dumpade kamerorna i vanlig ordning, och gick sedan till ett svinbra ölställe där vi åt middag och drack massor med öl. Det låg väldigt nära vårt hotell och det var bara det vi orkade med denna kväll. Jag skyller givetvis på yrseln, som i vanlig ordning var rätt så vidrigt jobbig.