New York - Dag 3

- 9/11 Memorial, Battery Park, Wall Street och åska. 
 
Ännu en dag av olidlig värme och olidlig yrsel. Vi hoppade på ett tåg till Financial District och gick runt en liten stund tills vi hittade en Irish/American pub som hade brutalt mycket AC. Där bestämde vi oss för att äta och dricka frukost. Sedan begav vi oss ner mot World Trade Center och Ground Zero. 
 
Många coola skyskrapor där. ;)
 
Varje gång någon av de som dog i attacken fyller år sätter de en vit ros i deras namn. 
 
Oklart om denna person fyller år eller om någon anhörig har satt dit denna blomma. 
 
 
Det ser verkligen ut som att skyskrapan är genomskinlig. :O
 
De har ju byggt två stora pooler där de två World Trade Center-byggnaderna stod. Det är som ett vattenfall ner i dem och på kanterna runt omkring har de ristat in namnet på alla som dog. Det var väldigt fint. Dock kändes det rätt skevt att det kryllade av turister som stod och log och skrattade på selfies runt omkring hela området...
 
Vi promenerade vidare ner till Battery Park och hamnade slutligen nere vid vattnet där vi spanade lite på Frihetsgudinnan. Det blixtrade och regnade ovanför henne så vi orkade inte åka ut.
 
 
 
 
Här nere vid vattnet hade de även en memorial för andra världskriget där de också hade ristat in massa namn och grejer. 
 
 
Efter en stund fick vi fly in i Staten Island-terminalen för att skydda kamerorna från regnet. Där inne hade de en bar som vi ödslade lite tid på. 
 
När stormen dragit över promenerade vi vidare och spanade in Brooklyn Bridge på behörigt avstånd. 
 
Så här såg det ut där nere vid vattnet. 
 
Vi förärade även Wall Street med ett besök.
 
 
Charging Bull på Wall Street. Martin tog en exakt sådan här bild när han var i New York för flera år sedan så vi tog en ny likadan nu. 
 
Efter detta tog vi oss till en tunnelbana och åkte hemåt. Vi fixade oss lite, dumpade kamerorna i vanlig ordning, och gick sedan till ett svinbra ölställe där vi åt middag och drack massor med öl. Det låg väldigt nära vårt hotell och det var bara det vi orkade med denna kväll. Jag skyller givetvis på yrseln, som i vanlig ordning var rätt så vidrigt jobbig. 

Kommentera här: