New York - Dag 4

- Olidlig hetta i Central Park och Empire State Building.
 
Denna morgon hade borgmästaren krismöte i tv och uppmanade folk att stanna inomhus på grund av hettan. De hade inte haft det så här varmt sedan sommaren 2013 och sa åt folket att stanna inomhus, ha på AC:n, komma ihåg att dricka mycket vatten, inte träna utomhus och att titta till sina grannar. Detta lät väl en aning oroväckande men eftersom vi inte hade så många dagar på oss begav vi oss ut i värmen ändå. Trots gårdagens åskoväder var det minst lika kvavt och äckligt utomhus. Det var verkligen som att gå runt i en överhettad bastu OCH ha stekande sol på sig. 
 
Efter en frukost på Starbucks åkte vi upp till Upper East Side och gick in i Central Park därifrån. Här på bilden har ni utsikt över just Upper East Side från parken. 
 
När vi gått ett tag kändes det på riktigt som att jag skulle svimma av värmeslag så vi gick i sakta mak medan jag andades i en fyrkant för att undvika panikångest i jakt på ett ställe med AC. Efter en alldeles för lång stund hittade vi äntligen en bar där vi smet in och drack mängder med vatten, någon öl och varsin drink. Martin safe:ade och tog en Whiskey Sour (inte på fat denna gång) men jag tänkte att jag skulle vara lite äventyrlig och ta en "The Upper Westie" som lät sjukt god med smak av bland annat fläder, päron och blodapelsin. Den smakade och luktade dock exakt som kräftspad så den fick jag verkligen tvinga i mig...
 
Efter den upplevelsen gick vi in i Central Park igen och träffade en amerikansk ekorre. 
 
 
 
 
Det här var nog någonstans mellan Upper West Side och Chelsea.
 
Vi tog oss ner i den överhettade tunnelbanan och åkte några hållplatser för att komma när Empire State Building. Först hittade vi ett ställe att äta middag på. Inget speciellt överhuvudtaget. 
 
Det var så här nära vi orkade gå. Trots att solen höll på att gå ner var det fortfarande alldeles för varmt och jobbigt för att vara utomhus. Seriöst. 
 
Det var så fint här nere att en random tjej som gick förbi mig medan jag fotade berättade för mig vilken tur jag hade som lyckades fånga byggnaden i detta ljus. 
 
Vi plockade strykjärnsbyggnaden också innan vi åkte hem och gjorde oss redo för en sista kväll i denna fantastiska stad. 
 
Denna afton gick vi tillbaka till den där rockbaren i East Village med den trevliga bartendern. Sedan gick vi vidare till Niagara, som även är den baren som gjort den snygga Joe Strummer Memorial-bilden som ni kommer få se i nästa inlägg. De hade en stor Turbonegro-logga på väggen så vi förväntade oss bra musik och så. Det var jättetrevligt men det verkade vara gaykväll (vilket kan vara skitkul, men musiken var inte riktigt vad vi förväntade oss) och de spelade typ Abba och dålig musik. Så vi gick vidare till Manitoba's efter en öl. Där blev vi uppraggade av en snubbe som trodde att Martin var tjej som undrade om vi ville spela air hockey i deras game room. Vi gick hem istället för att det började bli sent. 

Kommentera här: