En fluffig katt

Denna jul var lite ovanlig eftersom jag mestadels fick stora och hårda paket (hehe), vilket förmodligen inte har hänt sedan man var en liten snorunge och fick leksaker. En Mocca Master, en lyxig kudde och en Soda Stream resulterade i riktigt roliga kartonger. Eftersom denna katt inte alltid är som andra katter brukar vara var jag självfallet tvungen att testa henne och se om hon verkligen är en katt. Det var hon. Det tog två sekunder från att jag la ner lådan till att hon var i den. 

Titta vilken enda stor hög av fluff hon är?! Mysigaste katten ever. Ni förstår inte hur ledsen jag är över att jag är så allergisk... Igårkväll hoppade hon upp på mig när jag hade lagt mig i sängen. Hon brukar lägga sig på min bröstkorg och mysa, med ansiktet sjukt nära mitt. Detta vore ju såklart oerhört mysigt om det inte vore för att det börjar klia utav bara helvete i mina lungor, näsa, bröstkorg, rygg, ansikte och tunga och jag vid den här tiden redan har fått i mig dagens tillåtna dos av allergitabletter och inte kan göra något åt saken. Om jag rör i henne måste jag dessutom gå upp och tvätta händerna igen efteråt, innan jag hinner nudda vid t ex mina ögon så att de blir helt svullna.
 
Trots detta har jag inte hjärta att lyfta ner henne när hon vill mysa. Jag försökte istället täcka över mitt ansikte med täcket och hoppas att hon skulle fatta vinken och hoppa över till Martin. Detta resulterade dock i att hon la sig ner och strök sig mot täcket som täckte mitt ansikte tills det åkte ner och jag fick hela katten i facet istället. Jag erkände mig besegrad, klappade och gosade med katten medan vi människor i sängen låg och asgarvade åt hennes list och fick sedan gå upp och rolla av hela täcket och sängen, tvätta händerna och somna med kli och milda andningssvårigheter. Så värt det. Allergi är ju definitivt en av världens mest onödiga grejer. 
 
Idag är hon lite vresig på mig. Det första jag gör när jag går upp brukar vara att ge henne blötfoder, fylla på torrfoder om det behövs, byta vatten och tömma kattlådan. Idag behövde jag istället fokusera lite på mig själv först och få i mig mat innan jag gick ner och köpte blötfoder, eftersom det tagit slut. Hon verkar känna sig sjukt bortprioriterad trots att allt är löst nu, haha. 
 
Jag hade ju, för övrigt, tänkt ta mig till gymmet ett par gånger denna vecka, mest av principskäl så att de inte ska tro att jag tillhör skaran som börjar träna den 2:a januari på grund av nyårslöften. (Som om någon skulle tänka på det och bry sig...). Nu känner jag mig dock så dålig att jag inte vet om det enbart är allergiförkylning eller om det har utvecklats till en riktig. Kan man förresten träna med allergiförkylning? Det enda hindret är ju att jag inte kan andas så bra och att det kliar överallt typ. Jag ska försöka hinna svänga in på hälsokosten efter jobbet och se om det finns något annat jag kan prova ta mot allergin. De tabletterna jag tar nu funkar ju som sagt sjukt mycket bättre än "vanliga" allergitabletter men det känns som att de börjar tappa kraften lite nu. 
 
Vi får helt enkelt se hur det blir med träningen den här veckan. Igår råkade jag dessutom äta chips. Och ostkrokar. Ehhhrmmmmm. 
 

Kommentera här: