Midsommar i Skrubba 2016

För sjunde året i rad firade jag min midsommar ute på Skrubba Koloniområde med många nära och kära. Det är familjen Kron som är värdar för denna episka tradition och det är lika trevligt varje år. Vi brukar inleda med lunch bestående av exempelvis sill, potatis och nubbe. (Denna missade dock jag och karln i år för att vi sov lite för länge). Sedan brukar vi dricka öl och umgås (och oftast gömma oss för regnet eftersom vädret alltid suger på midsommar). På eftermiddagen brukar vi grilla och äta massa gott och på kvällskvisten går vi ner till dansbanan och dansar, tävlar i luftgevärsskytte och lite sådant. Bad (ofta naket) och dans kring midsommarstången är också några vanligt förekommande aktiviteter. 
 
I år är nog första året jag haft en sådan här fin krans, dock. Jag vet inte vem som tillverkade den, men jag behöll den glatt på huvudet så pass länge att jag fick en kransrand rund hela skallen när den togs bort. Randen buggade jag bort på dansbanan.
 
Här har vi precis äntligen kommit iväg men behövde, till vår stora förtret, vänta i hela nio minuter på tunnelbanan...... 
 
Andy, Li, Marielle och jag. Här hade vi precis börjat. Några barn kom och snodde ostbollarna så jag fick inte smaka... 
 
Sedan Andy och Kelli började fira midsommar med oss har de skapat en ny tradition. De har bekantat sig med ett trevligt par som brukar åka runt på en flotte. Nu var det nog andra eller tredje året i rad som vi gick ner för att se om de var där. Mycket riktigt kom de åkande efter en stund och bjöd med oss på en liten åktur.
 
Jag är sjukt kär i min nya klänning från Killstar!
 
Jag, Martin och Andy väntandes på flotten. 
 
Äntligen kom den!
 
Så här mysigt hade vi på den. De bjöd på grillat och öl också. 
 
Martin i plurret. 
 
Alla grabbarna tog en simtur. Jag var lite avis men jag var fan tråkig och ville inte paja håret och sminket och allting som jag ändå lagt ner lite möda på innan vi åkte...
 
Festen fortsatte påväg ner mot dansbanan. 
 
Som sagt - fabulous klänning. Och väskan också för den delen. (Foto: Kelli Paun)
 
Här sitter vi igen, tydligen. (Jag fick lägga upp bilderna från telefonen (ja, det finns endast telefonbilder, sorry för kass kvalité) och trodde att jag hade lagt dem i kronologisk ordning, men tydligen inte.) (Foto: Kelli Paun)
 
Hahah, bästa bilden! Trench Dogs badar. (Foto: Kelli Paun)
 
Alla tre paren. (Foto: Kelli Paun)
 
Vädret var fan perfekt i år. Solen sken och jag satt i bara klänning, utan jacka inpå småtimmarna för att det var så varmt. Jag fick dessutom upp Martin på dansbanan för första gången! Det var hur härligt som helst och fick vara värt att sova bort exakt hela dagen igår trots det fina vädret, haha. (Och jag ber återigen om ursäkt för den urkassa bildkvalitén men vi hade så mycket att bära på att jag inte orkade ta med mig kameran. Så några av bilderna är från Kelli's kamera och några från min mobilkamera. Jag är dock stolt över att jag lyckades fota så mycket med tanke på hur urbota dålig jag har varit på det på senare tid.)
 

Kommentarer:

1 Grodan:

Shit vilka härliga bilder!

Svar: Åh, tack så mycket! ;)
Tottie

Kommentera här: