Min försenade 25-årsfest

Jag och bästa Sajko! <3 Foto: Emma Sajko Persson
 
När jag var liten (vi snackar typ max tio bast) tyckte jag att 25 var en väldigt anmärkningsvärd ålder att fylla och jag drömde redan då om hur min 25:e födelsedag skulle firas med pompa och ståt - jag skulle ju vid den åldern både ha hunnit utbilda mig till civilingenjör på KTH, gjort karriär och vara ekonomiskt oberoende, vara gift, ha två barn och hund och bo i min gigantiska drömvilla strax utanför Stockholm. Såhär i efterhand kan en väl tycka att dessa planer var en aning orealistiska men jag hade sjukt höga förväntningar på mig själv redan vid den ringa åldern... 
 
Nu blev det ju inte riktigt så. För det första spenderade jag min 25-årsdag på Sweden Rock förra året, och visserligen satt alla mina polare i camp:et och sjöng för mig så fort jag kom ut ur tältet på morgonen och visserligen fick jag födelsedagsdonuts av karln och massa födelsedagsdrinkar och grattis men jag kunde inte hjälpa att känna att jag blev lite snuvad på konfekten i och med att det var festival. Jag hade heller varken tid, ork eller pengar till att styra upp en riktig fest i efterhand. 
 
För det andra sitter jag nu här, min sista vecka som 25-åring, och har varken utbildat mig färdigt, gjort karriär, gift mig, skaffat barn, hund eller hus... Jag har istället bytt utbildning helt och är inte ens färdig med den ännu (hoppade av KTH efter 1,5 års plågsamma studier), vill absolut inte ha barn och bor fortfarande kvar i lägenhet. Dock har jag ju världens bästa pojkvän och bor i innerstan, samt har jobbat upp mig så pass mycket på mina nuvarande jobb att det nästan kan räknas som att jag har "gjort karriär" litegrann ändå. Även om det inte är inom det jag utbildat mig. Det kommer förhoppningsvis senare. Jag måste ändå säga att jag är rätt nöjd med vad jag har lyckats åstadkomma, men om 10-åriga jag hade kunnat se in i framtiden hade hon nog varit ytterst besviken på sig själv, haha. 
 
Jag hade ju ej heller den ekonomiska möjligheten att styra upp något extremt storslaget så jag gjorde helt enkelt vad jag kunde för att göra detta till en minnesvärd dag och jag lyckades få med mig ett gött gäng som ville fira mig! 
 
Coola gänget på Cybertown. Foto: Alex Carlegård
 
Vi inledde dagen med kalas hos mig runt 15-snåret. Vi åt tårta och snacks och jag fick massa roliga presenter som exempelvis Champagne, jättefina glas, blommor och lite olika grejer att odla på balkongen OCH The Seitanic Spellbook!! HUR nice som helst!
 
Efter lite öl och drinkar samlade vi ihop oss och åkte till Cybertown för att spela lite lasertag. Det var skitkul men jag var jättedålig på det... Efter två svettiga matcher behövde vi vila lite och fylla på med bränsle i form av öl på en uteservering i närheten. 
 
Den enda bilden jag själv fotade under dagen och kvällen, haha!
 
Efter vätskepausen åkte vi vidare till Patricia där vi blivit uppgraderade till VIP-rummet så vi fick egna servitriser och servitörer och fick lyssna på vår egna musik. Jag åt fajitas med halloumi och det var SÅ SJUKT GOTT! 
 
Middag på Patricia! Foto: Alex Carlegård
 
Efter middagen drog vi vidare till Harry B James och jag fick supergoda födelsedagsdrinkar och så gluttade vi på ett The Doors-tributeband. Födelsedagen till ära drog vi till och med vidare till Heavens Gate och fortsatte firandet där tills de stängde. Det var kanske inte så konstigt att jag mådde så bajsigt igår och fortfarande känner mig bakfull, haha. 
 
Jag är sjukt nöjd över att äntligen ha fått till en redig 25-årsfest i alla fall. Min riktiga födelsedag äger rum på lördag men då ska vi vara ute på landet och fira istället. Och då fyller jag alltså 26. 
 

Kommentera här: