Vecka 47

Den här veckan har jag gjort framsteg, ska ni veta! I måndags fick jag ett utbrott på Blogg.se eftersom det plötsligt raderades massa text när jag infogade en bild, vilket resulterade i att jag fick skriva om halva inlägget jag publicerade när det redan vad så sent att jag skulle behövt ha gått och lagt mig för en timme sedan för att lyckas sova nog många timmar men det viktigaste var att inte lämna ett halvfärdigt blogginlägg bara sådär. Phew. Aaaaaaandas, Tottie. Jag blev otroligt arg och frustrerad och osugen på att blogga efter denna fadäs. 
 
Orsaken till min frånvaro här denna vecka är dock inte mitt utbrott. Det beror snarare på att jag har börjat läsa väldigt mycket. Jag har älskat att läsa sedan jag var fem år gammal och har under min uppväxt slukat bok efter bok. Oftast flera böcker i veckan. Detta är något jag har kommit ifrån lite sedan jag flyttade hemifrån och inte hade lika mycket tid över till det och sedan Netflix och liknande dök upp och jag blev beroende av serier istället. Jag har länge längtat efter att börja läsa igen och mitt i all stress och allt helvete kom jag på att det väl fan bara är att börja. Martin löste en läslampa åt mig vid sängen och sedan i tisdags har jag läst ut fyra böcker. Jag fokuserar mycket på chick-lit nu för att försöka få lite feelgood-känslor. Jag läser exempelvis allt jag kommer över av Denise Rudberg. Trots att jag inte kan identifiera mig med karaktärerna överhuvudtaget är det lite skönt och roligt att läsa om mina "grannars" livsöden här på Östermalm. Det är så härligt att fördjupa sig i någon annans påhittade liv en stund och glömma bort verkligheten lite. Så avslappnande på något sätt. 
 
Utöver läsningen har det inte hänt särskilt mycket under veckans gång. Jag har jobbat varje dag och sedan åkt hem och ätit middag och läst. Med undantag för i tisdags då jag drog till gymmet och körde Body Combat med syrran och i torsdags då vi gick på bio och äntligen såg Fantastic Beasts-filmen (som var så sjuuuuuuuukt bra). 
 
Det mest spännande som har hänt denna vecka är att min ångest nästan har försvunnit. I tisdags var senast jag hade riktigt mycket ångest och mådde pissdåligt. Jag vet inte om jag kan ge träningen eller läsningen mest cred för detta? (Dessa två saker är nämligen det enda som har förändrats). Eller kan det vara så att den behandling jag fick av kiropraktorn senast har en liten "invänjningsperiod" som när en börjar äta antidepressiva? Jag måste fråga honom imorgon när jag går dit. Oavsett orsak är detta en enorm lättnad.
 
Denna helg har jag unnat mig att bara ta det lugnt, vilket jag också verkligen tror att jag behövde. I fredags svängde jag förbi en bokhandel efter jobbet och köpte fyra nya böcker. När jag kom hem hade Martin redan dragit ut på äventyr, som jag faktiskt hade för avsikt att ansluta mig till senare under kvällen, och jag satte mig ner och började läsa. När klockan slog 22 hade jag läst ut en bok och kom på att jag kanske borde äta middag. Jag bestämde mig för att det var på tok för sent för mig att orka ta mig ut någonstans och tog på mig mjukiskläder och påbörjade nästa bok. 
 
Igår gick jag upp runt halv tio och gjorde mig iordning för att möta upp syrran. Vi käkade en asgod vegansk wrap och drack kaffe till frukost på Espresso House vid Hötorget och vandrade sedan runt på stan i jakt på julklappar tillsammans med typ 90% av Stockholms befolkning. Till slut blev vi leds på folk och promenerade genom regn och rusk till gymmet istället. Vi körde ett asbra pass (jag har sååååååå mycket träningsvärk idag alltså), tog en liten shoppingtur i Fältöversten påvägen hem och sedan skildes vi åt med löften om att träna idag också. 
 
Jag kom hem till en bakfull och sovande Martin och kände mig överlycklig över att jag redan hunnit göra så mycket. Jag styrde upp och bokade en resa åt oss till Gällivare, som kommer äga rum om ett par veckor, hoppade in i duschen och tog på mig ansiktsmask och mjukiskläder. Lämnade inte lägenheten mer den dagen. Läste, kollade två filmer, myste, drack glögg, åt glass. Precis vad jag behövde!
 
Idag känner jag mig pigg och fräsch och på dagens agenda står lägenhetsvisningar (åt brorsan, tyvärr inte åt mig hehe), träning, städning, julpyntning och adventsmys. Förhoppningsvis hinner jag läsa lite också, hehe. 
 
Ge mig gärna tips på bra böcker, förresten. Jag gillar det mesta!

Kommentera här: