Listor och planering

Listor är bland det bästa jag vet. Jag blir oerhört stressad av att INTE skriva ner listor på saker jag ska göra (både privat och på jobbet), saker som ska inhandlas, saker som ska planeras och så vidare. Jag lever verkligen genom min almanacka. jag skriver ner minsta lilla grej. På så sätt slipper jag oroa mig över att glömma bort saker.
 
Sedan jag började jobba heltid och i princip har samma arbetstider hela tiden har jag dock inte nyttjat almanackan på samma sätt. Jag har skrivit ner mina arbetstider och läkarbesök och dylikt men inte särskilt mycket annat. Jag insåg detta igår och fick lite panik mitt i panikångesten så nu ser denna vecka i almanackan helt sjukt kladdig, överfull och stressig ut. Vilket Martin reagerade på igår och frågade mig om det verkligen är bra att ha det så. Men jo, det är det. Jag älskar att ha mina dagar planerade in i minsta detalj. Det jag däremot måste jobba på är att planera in ledig tid också. Det är jag högst medveten om.
 
Efter gårdagens fiasko med välmåendet bytte jag pass med en kollega och ska bara jobba 14-18 idag. Det ska bli spännande att se hur det går. Morgonen har jag spenderat med att köra lite yoga (jag MÅSTE verkligen investera i en yogamatta nu när lönen har kommit), dricka te (ska prova att sluta med kaffe en stund och se om hjärtklappningarna osv blir bättre), äta gröt till frukost (istället för mackor - ett steg mot att bli mer hälsosam, hehe) och betala räkningar (ett nödvändigt ont).
 
Jag tänkte svänga förbi gymmet innan jobbet men vaknade upp med ont i halsen för andra dagen i rad så jag kör på med vitaminer och grejer en stund tills jag försäkrat mig om att det inte är en stundande superförkylning, yet again. Så fort halsontet försvinner börjar träningen.
 

 
 
Visst är det vecka 43 nu? Så här ser min planering ut i alla fall:
 
Måndag
 
09:00-18:15 Jobb
Ångest, panikångest hela dagen

Dagens att göra-lista (privat): Posta två brev, städa upp här hemma, handla och laga middag efter jobbet, boka tid hos vårdcentralen.

Tisdag
 
 
14:00-18:15 Jobb
(Egentligen gymmet innan, men skippar som sagt det idag) 
 
Att göra: Stressa ner, betala räkningar, bli hälsosam, fixa naglarna, boka tid hos sjukgymnast.
 
Onsdag
 
07:00-08:00 Pilates
10:00-10:30 Vårdcentralen
11:00-18:15 Jobb

Att göra: Planera och inhandla saker till min halloweenoutfit. 
 
Torsdag
 
08:00-08:30 Kiropraktorn
09:00-18:15 Jobb
19:00-20:00 Yoga

Att göra: Fortsätta planera halloween + tusen saker på jobblistan.
 
Fredag
 
07:15-08:00 Cardio Step 
09:00-18:15 Jobb

Att göra: Se till att ha bra outfit och smink pga ska vara utklädd på jobbet. 
 
Lördag
 
10:30-11:00 Core
11:00-12:00 Body Balance
19:00-ish till sent: Andys födelsedagsfest

Att göra: Allt jag inte hunnit med tidigare i veckan, städa ur garderoben, redigera färdigt bilder, köpa nytt minneskort till kameran, börja planera födelsedagspresent till Martin, planera resa till Gällivare. 

Söndag 
 
Att göra: Allt jag inte hunnit med tidigare i veckan. 
 

 
Jag vet inte, men det låter väl rimligt, eller? En rätt typisk vecka i mitt liv. Jag vet inte varför man alltid har så mycket att pyssla med, haha. Här har jag ju dock inte inkluderat att göra-listorna jag har på jobbet, eftersom de ska uträttas på arbetstid. Tro mig, de är milslånga. 
 
Det är i alla fall otroligt skönt att äntligen ha fått lön. Jag har levt på 150 spänn i typ två veckor nu... Att bli så sjuk av yrsel just innan vår resa till USA vad ju inte särskilt välplanerat av min kropp direkt. Den borde gå en kurs hos min hjärna i hur man planerar på ett bra sätt... Nu har jag i alla fall kunnat börja betala av min gigantiska skuld till Martin som uppstod där efter alla tusenlappar jag fick lägga på att försöka bli frisk. Och nu när jag har kunnat jobba ordentligt igen och inte har varit bortrest blir ju lönerna framöver lite större också. Pustar ut lite. 
 
Nä, nu ska jag ta och fixa naglarna. Hoppas att ni alla får en bra dag!

Kommentera här: