Dålig på att vara sjuk

Hela förra veckan försvann i någon slags dimma orsakad av förkylningen ov doom. Helt seriöst. Jag fick ett rätt bra immunförsvar när jag flyttade ifrån Lappand med dess isande vintrar och karga landskap. När jag var yngre hade jag halsfluss/luftrörskatarr/allt vad det nu kan heta MINST en gång per vinter, men ofta två. Då snackar vi alltså högstadiet/gymnasiet. Jag låg verkligen totaldäckad av vidrig sjukdom i typ två veckor åt gången. Sedan flyttade jag ner till det lite varmare och fuktigare klimatet i Stockholm och slapp plötsligt dessa sjukdomar. Klart jag blir förkyld då och då (fast fan inte särskilt ofta) men med lite Echinacea och c-vitamin brukar de bli både lindriga och kortvariga. Jag är alltså inte van längre och blir trött och sur för att jag "inte har tid att vara sjuk" och så, ni vet. 
 
Eftersom vi var bortresta under påskhelgen och jag missade en del inkomst under röda dagar hade jag bokat in mig på jobb tis-lör förra veckan för att ta igen lite. Det var ju himla typiskt att jag skulle bli så satans sjuk då. Ni ska bara veta vad jag har lidit. Jag har haft ont i halsen, snorat, hostat och inte kunnat bära smink för att det rann så mycket från ögonen. Så fort jag har känt en doft av parfym har hela halsen dragit ihop sig så att jag inte kan göra annat än att gråta, hosta och försöka andas. Fruktansvärt jobbigt faktiskt. Jag är i vanliga fall känslig mot parfym när folk som inte vet hur parfym ska hanteras dränker sig, men nu har jag inte kunnat hantera någon doft alls. Det brukar bli värre när jag är förkyld. Precis som min kattallergi, vilket också är typiskt eftersom syrran är bortrest och vi skulle vara kattvakter under veckan. Vi fick lösa det genom att jag har gått förbi syrrans lägenhet och fyllt på mat, bytt vatten och tömt kattlådan varje dag. Och så har jag myst lite med katten också såklart. Tur att vi bor nära varandra så att det funkar att göra så. Katten verkar helnöjd över att få ha lite tid för sig själv under dagarna också, haha. 
 
Idag har det i alla fall gått en vecka sedan jag blev sjuk och jag känner mig nöjd över att ha gjort nytta och jobbat mig igenom denna förkylning. Idag mår jag äntligen mycket bättre och känner att jag nog till och med ska våga mig på ett Body Balance-pass efter jobbet. Det behövs VERKLIGEN. Har typ ont överallt. DET är jag däremot van vid så det överlever jag. 
 
Vi tog faktiskt en sväng ut till skärgården i helgen. Jag jobbade ju i lördags så Martin åkte i förväg och jag tog bussen ut efter jobbet. Att få komma ut och träffa svärföräldrarna, äta god mat, sova en natt i ett kolsvart, knäpptyst rum och sedan vistas utomhus i skog och mark en dag gör underverk för både kropp och själ. Det är säkert därför jag nu känner mig friskare. 
 
Vi lagade dessutom den godaste pizza vi någonsin lagat till middag. Testade en ny vegansk ost vi inte testat förut som var så jävla god och öste på med lök, tacofärs (sojafärs alltså), vitlök och jalapenos. Så. Jävla. God. Jag hatar mig själv lite för att jag glömde bort att fota den vackra skapelsen, haha. Vi var även en sväng till en pytteliten butik i Gräddö där vi hittade ovo-lakto-vegetarisk skinka och vegansk fetaost som vi aldrig provat förut och blev tvungna att köpa. De hade fasen ett imponerande vegosortiment för att vara en så liten butik ute på landsbygden! Osten har vi inte provat ännu men skinkan var ASGOD!! Jag brukade ÄLSKA att ha kött på mina mackor förut. Alla olika sorters skinka och salami var liksom min grej. Även om jag inte alls har saknat det så mycket som jag trodde var det fan gött att hitta ett bra alternativ. 
 
Fan vad jag babblar. Jag har massa andra saker att berätta också nu när jag varit tyst så länge (jag orkade faktiskt inte göra annat än att ligga ner när jag kom hem från jobbet förra veckan. Jag har till och med sett suddigt hela veckan så att titta på skärmar har inte varit det roligaste). Det kommer i sinom tid. Igår lyckades jag i alla fall redigera färdigt Köpenhamnbilderna så de kommer ni få ta del av snart!
 
Ha en fin måndag så länge! Det ska fan jag ha. 
 
 

Kommentera här: