Vinter i Humlegården

Igår var det höst och idag vaknade vi upp till vinter. Fullt rimligt om det vore november, som jag sa att det kändes som igår. Ni vet var ni läste det först om det uppdagas att vädergudarna spelar oss ett stort spratt och har ändrat om alla månader och årstider. 


Jag blir alltid så orimligt glad när det kommer snö i Stockholm. Kanske för att det inte är så vanligt. Jag kan verkligen sakna de lappländska vintrarna och vårarna. Vår för mig innebär ju egentligen skidåkning i t-shirt, grillning och öldrickande vid sidan av skidbacken (eller i snödrivorna längs E10:an hehe) och svinful solbränna i ansiktet av skidbrillorna... Och vår i Stockholm är väl mer uteservering, parkhäng och tunnare jackor... Båda dessa vårar är i och för sig jävligt fina. 

Igårkväll drabbades jag av akuta andningssvårigheter när jag skulle sova. Sådär så att det väser och piper när jag andas och halsen känns igensvullen. Jag har tidigare kopplat dessa besvär till min kattallergi för att det förut endast brukade uppkomma när jag varit närgången med katter men nu verkar det komma titt som tätt utan orsak så det vette tusan... Mitt i paniken igår gjorde jag det där dumma som man inte ska göra och googlade... Troligtvis har jag cancer eller sömnapné men det kan också vara typ luftrörskatarr (jääävligt långvarig i sådana fall) eller astma. 


Jag har ju haft detta så pass länge nu att jag brukar försöka somna och hoppas på att det är borta när jag vaknar. Jag antar att man skulle vakna om man höll på att kvävas på riktigt, liksom. Problemet är dock att det låter så satans högt när jag andas att varken jag eller Martin kan somna... Jag har en tid hos vårdcentralen om en månad i alla fall. Hoppas på att överleva till dess. 

Ha en fin tisdag, hörrni!

Kommentarer:

1 JUNITJEJ:

Så fina bilder!

Svar: Tack så mycket! :)
Tottie

Kommentera här: