Veckosummering - Vecka 4, 2017

Detta var veckan då jag kom ihåg hur det kändes att inte vara stressad, igen. Äntligen! Jag har verkligen gjort OTROLIGA framsteg. Jag har börjat känna mig mindre spänd överallt, vilket kanske är resultatet av att bettskenan blivit bättre slipad och att jag börjar vänja mig vid den, att kiropraktorns behandling börjar kännas av och att mina promenader till och från jobbet, samt yogan, gör underverk för mitt välmående. Den här veckan har jag faktiskt tänkt på att jag känner mig lite lättare och starkare i kroppen och Andy och Kelli, som jag inte träffat på ett tag, kommenterade på att jag verkar ha gått ner i vikt och ser väldigt hälsosam ut. Jag blev skitglad över den kommentaren för jag inte tänkt på det så mycket själv ännu, haha. 

Jag tog mig bara till gymmet en gång under denna vecka och det var i måndags, men det är ju i alla fall bättre än ingenting. 

Under veckans gång har jag fått ganska mycket gjort både på jobbet (ny kassa och massa andra grejer som har styrts upp) och privat (varit hos tandläkaren, fått en kallelse för att röntga hjärnan, spolat rören i huset, skrivit på kontrakt för ny lägenhet åt brorsan exempelvis). Jag har dock inte gjort särskilt mycket förutom att vara på jobbet och att vara hemma. Fram till helgen. 

I fredags gick vi ju till Harry B James och såg Toxic Rose lira. Vi tog det rätt lugnt, gick hem innan stängning, köpte fyllekäk på Max och promenerade hela vägen hem (det tar typ 25 min bara). Rolig kväll och sista fredagen någonsin på Regeringsgatan 47. 

Igår sov vi ut och vaknade pigga och glada vid 13-tiden. Vi gjorde oss i ordning och åkte in till stan där vi mötte upp våra vänner Andy och Kelli. Vi gick i lite secondhand-butiker och kollade. Sedan tog vi en öl på Molly Malones innan vi åkte hem och lagade middag och såg filmen Sling Blade (den var bra och var inte alls en ointressant actionfilm som jag trodde att det skulle vara baserat på namnet, haha). Efter filmen åkte vi ner till Stureplan och hälsade på Li på hans nya jobb Gnarly Burger på Kungsgatan. Vi tog en och annan öl innan det stängde och vi promenerade hem. 

Idag har vi OCKSÅ sovit ut och vaknat pigga och glada vid 13-tiden. Jag råkade bli tipsad om en pizzeria med bra vegoutbud på instagram (det är ju veganpizzans dag idag!) och vi bestämde oss för att åka dit. Bästa. Beslutet. Ever. Alltså sååååååå god mat, en riktigt stor vegansk meny med både förrätter, pizza, pasta, sallad och efterrätter, såååå mysig inredning OCH de hade en veganpizza som heter Totti. Heheh. Nej, men seriöst vad gott det var. Jag ska tillbaka dit redan på onsdag med syrran. Restaurangen heter Feca och ligger på Mariatorget. Rekommenderas STARKT!

Efter middagen var vi otroligt mätta och bestämde oss för att promenera bort lite av den känslan. Vi tog Montelius Väg bort till Slussen och njöt av den fina utsikten över vattnet. Stockholm är verkligen så otroligt vackert. 

Ikväll gör vi inte många knop. Min plan är typ att lägga ansiktsmask, kanske köra lite yoga, ligga en stund på spikmattan, använda mig av vetekudden och dricka te. Kanske en skulle unna sig lite popcorn också. 

Jag är så vansinnigt nöjd med att äntligen ha haft en ledig helg som jag verkligen har utnyttjat. Vi har liksom sovit länge, men inte sovit bort hela dagarna. Vi har varit ute i dagsljus båda dagarna och träffat massor av vänner. Och dessutom gått ut och ätit. Helt perfekt! 

Detta var ju även min sista heltidsvecka på Shock. Det känns faktiskt väldigt skönt för tillfället. Jag kommer jobba heltid måndag, tisdag, onsdag och sedan jobba typ varannan lördag. Resten av tiden ska jag lägga ner på att ta hand om mig själv och jobba på mitt andra jobb när jag känner att jag orkar. Jag kommer se detta som en liten deltidssjukskrivning. Jag tror att det är precis vad jag behöver för att samla energi inför praktiken som börjar i april. Jag är dock sjukt taggad på den redan nu. Ska bli enormt kul, hoppas jag!

Den här veckan får fan ett sjukt bra betyg av mig!

Vegansk carbonara och vegansk tacopizza. Jag blev helt kär i denna restaurang, verkligen. 
 
 
Utsikten från vår promenad. 
 
Bild på mig i Marielles glasögon på Gnarly Burger i lördags, hahaha.  

Kommentera här: