Vecka 12 - 2017

Hej på er. Här har det varit väldigt tyst i några dagar nu. Stendött, rent av. Ni kanske uppfattade där i början på förra veckan att jag hade en rätt dålig vecka? Dålig, minst sagt. Det var längesedan jag upplevde en sådan brutal ångest. Yrseln var tillbaka med full styrka också. Jag börjar faktiskt bli jävligt rädd för min stress nu. Det känns som att jag rusar mot den där jävla väggen med huvudet före. Igen. Det är så fruktansvärt onödigt. Hur svårt ska det vara att prioritera sig själv lite och ta hand om sig själv istället för att vara alla andra till lags? Tydligen jävligt svårt om en heter Tottie. 


Jag MÅSTE skärpa mig nu. Jag gjorde detta förra veckan genom att exempelvis knappt kolla i telefonen. Jag tog en liten halvpaus från sociala medier. I lördags gick jag ut på Harrys och träffade kul folk, skrålade med till Ebba Gold och drack mig berusad på öl. Och igår sov jag bort hela den fina dagen (det var seriöst 17 grader och sommar ute!) och vaknade klockan fem, tog en dusch, fixade halloumiburgare till middag och började kolla en ny serie - Black Mirror. (Gillar den stenhårt hittills).

Att få ladda ur lite med en rolig fylla och sedan återhämta mig en hel dag utan några måsten kan ha varit exakt vad jag behövde. Idag mår jag nämligen bättre. Förutom att jag är helt låst i övre ryggen men det är jag ju van vid... Jag ska förhoppningsvis unna mig ett Body Balance-pass efter jobbet idag och kanske få kroppen att må lite bättre också. 

Det hände en bra grej förra veckan och det var att jag jobbade ett pass på mitt andra jobb för första gången på flera månader. Det var faktiskt riktigt roligt och jag känner mig alltid så omtyckt och uppskattad på det stället. Både av kollegor, chefer och kunder. Jag ska se till att börja jobba oftare där nu, för ärligt talat mådde jag bra av att vistas där förra veckan. Utöver den lilla ljusglimten kan vi väl bara säga att förra veckan sög och att jag gärna lämnar den och mitt dåliga mående bakom mig och blickar framåt. 

Den här veckan hoppas jag kan bli riktigt rolig och spännande, nämligen. Idag drar min praktik igång och jag kommer att göra den på asgrymma Access: Rock! På torsdag ska jag åka båt! Close Up-båt, givetvis. Ska bli sjuuuuukt roligt och kameran hänger givetvis med! (Ja, det är en jobbresa, hehe). Sedan kommer Mustasch hit (till Shock alltså) nu på lördag! Vi blev tvungna att byta datum pga orsak men nu kommer de på riktigt! 

Det känns som att förutsättningarna är ganska goda för att få en bättre vecka nu, med andra ord. Men man vet ju aldrig. Jag ska i alla fall göra mitt bästa. 

Hoppas att ni mår bra!

Jag mår inte så bra just nu

Hela kroppen darrar, jag ser suddigt, är sjukt yr (det både snurrar och gungar) och det känns som att hjärtat slår utanför kroppen. Käkarna och tungan är så spända att det gör ont och axlarna sitter fastlimmade emot öronen och går inte att få ner. Periodvis känner jag ångesten smärta i bröstet och en stor del av tiden ser jag så konstigt att jag knappt ser någonting alls. Jag kan inte ens förklara hur det ser ut. Jag kan inte heller fokusera blicken på något. Det känns som att vilken sekund som helst kommer jag antingen svimma, få en panikattack eller dö. 
 
Så har min "stress- och ångestfria" vecka sett ut hittills. Jag har ingen aning om varför och jag har ingen aning om vad jag kan göra åt det. Den brukar ju försvinna, tids nog. Igår grät jag floder när jag kom hem. Idag har jag velat gråta hela dagen men inte fått ut några tårar. Som om alla tårar tog slut igår. Jag somnade gråtandes inatt. 
 
Jag tror att jag är inne i en period där jag känner mig ouppskattad och som att jag har för höga krav på mig (förmodligen bara från min egen sida) och att jag presterar och presterar men det är aldrig nog bra. Jag drömmer om jobbet varje natt och drömmarna är alltid jobbiga. Oftast går de ut på att jag är jättesen eller att andra personer, som jag inte jobbar med, sabbar för mig på olika sätt och gör så att jag inte hinner färdigt med saker. Jag känner mig inte direkt utvilad när jag vaknar, som ni kanske förstår. Dessutom brukar mina axlar, bröstkorg och övre rygg typ sitta fast när jag vaknar. Kan knappt röra mig när jag sätter mig upp i sängen. Och bettskenan till trots vaknar jag naturligtvis med ont i käkarna också. 
 
Jag känner mig helt värdelös. Och all ångest med sina fysiska symptom gör att jag känner mig oerhört svag. (Jag vet inte vad jag hade tagit mig till utan världens bästa pojkvän. Jag vet verkligen inte det.) När jag mår så här dåligt går all min energi åt till att det inte ska lysa igenom på jobbet. Detta medför att jag inte orkar med något annat. Så förlåt för att jag inte hör av mig eller svarar på sms, mail osv. Jag orkar bara inte just nu. Och tro mig, det dåliga samvetet över detta gör inte ångesten ett dugg bättre. 
 
Jag måste bara få rida ut det här lite och förhoppningsvis må lite bättre snart. Jag hoppas att det är okej. 
 
Tur att man är van. Typ?
 
 

Mina nya klor

Min stress- och ångestfria vecka har gått sådär hittills och det är bara tisdag. Imorse blev jag återigen väckt av vrålhögt borrande från tre olika håll. Jag kastade mig upp ur sängen, letade i panik fram ett par öronproppar och gjorde mig i ordning så gott jag kunde i oväsendet. Jag gjorde två mackor och tog med mig istället för att äta frukost hemma för jag behövde bara komma ut ur lägenheten. Men jag har åtminstone inte haft ångest idag. Ännu. 

 
Igår kändes det nästan som att jag var inne i en slags måndagsdimma. Jag såg suddigt hela dagen, fick bröstsmärtor av ångesten (de försvann dock rätt snabbt), var yr och allmänt seg. Till råga på allt är det rätt segt på jobbet nu dagarna innan löning. Idag mår jag i alla fall bättre och ska dessutom träffa min kära Sajko efter jobbet. 
 
Och här är utlovade bilder på nya klorna:
 
Lagom korta så att det fortfarande är fint men så att jag kan utföra mitt jobb utan att bli sinkad. Varsågod för kassa mobilbilder, haha. 
 
Hoppas att ni får en asbra tisdag!