Det osynliga övergångsstället

Det finns så många personer med körkort som inte borde få ha körkort. Folk är ju för fan livsfarliga bakom ratten. Eftersom jag numera alltid promenerar till och från jobbet lägger jag extra mycket märke till hur dumma i huvudet (ja) många är. 

 
- Folk som kör alldeles för fort där det är högerregel. Senast imorse såg jag två bilar som höll på att krocka för att den ena uppenbarligen inte kunde högerregeln och den andra förlitade sig blint på att alla kan den så bra att man inte behöver titta åt vänster alls i en korsning. 
 
- Folk som kör alldeles för fort överlag. Visst att du kanske känner dig som en jävligt säker förare men förstår du inte att du aldrig kan lita på dina medtrafikanter? Det kanske springer ut ett barn eller en hund i gatan eller vad som helst. Jag får panik av att se vissa köra bil alltså...
 
- Folk som sitter och kollar telefonen ( t ex samtidigt som de tar en kurva och ska passera ett övergångsställe där gångtrafikanterna har grönt ljus). Det här ser jag varje dag. Flera gånger. Du ska titta på vägen när du kör bil. Ge fan i telefonen. 
 
- Folk som inte kan hålla avstånd till bilen framför. Återigen - vad som helst kan hända och du kan aldrig lita på dina medtrafikanter. 
 
- Folk som kör mot övergångsstället fort som fan samtidigt som de tar ögonkontakt och vinkar att man ska gå över. Jag blev fan påkörd av en buss på ett övergångsställe för ett par år sedan och är lite traumatiserad. Jag tar inte ett steg ut i gatan förrän jag är helt säker på att bilen kör nog långsamt eller står helt stilla. Jag litar fan inte på någon. 
 
- Folk som inte stannar vid ett övergångsställe när de ser att bilen i andra filen har stannat. Hur jävla dumma i huvudet är ni?! ANTAGLIGEN har fordonet stannat för att någon håller på att gå över gatan. När en buss stannar och jag går över smyger jag verkligen runt hörnet på den för att försäkra mig om att det inte kommer en bil i full fart i nästa fil för detta ser jag också hända varje dag. Fullständigt livsfarligt.
 
Bara det här med övergångsställen skulle jag kunna prata om i evigheter. Det finns ett övergångsställe i korsningen Regeringsgatan/Kammakargatan som alla bilister låtsas som att det inte existerar. Det är ytterst sällsynt att en bil stannar där. Jag kan stå där i flera minuter ibland. Försöker få ögonkontakt med förarna, tar ett par steg ut i gatan för att visa att jag faktiskt vill gå över och att jag inte står vid vägkanten och fikar, liksom... Det fungerar aldrig. Folk kommer körande i full fart och tittar inte ens för att se om någon är påväg över. Det är alltså ett helt vanligt övergångsställe med skyltar och vita ränder på marken. Fruktansvärt irriterande att fastna där varje morgon.
 
Ibland känner jag nästan att jag vill offra mitt liv för att lära dessa livsfarliga chaufförer en läxa, men nja. Inte helt värt det kanske. Typ kanske bara råka snubbla och ramla ner framför bilen när den med 1 cm tillgodo hetsar förbi i full fart bakom en när man är påväg över ett övergångsställe. Det här är också saker som händer mig varje dag. Ibland känner jag att jag i panik får dra in hälarna lite snabbare för att de kommer bli överkörda annars...
 
Det finns ju tusen andra problem än de jag tog upp nu, men nu hinner jag inte ta upp fler. Sammanfattningsvis vill jag bara säga: fan vad arg jag blir. SKÄRP ER I TRAFIKEN!
 
Det osynliga övergångsstället:
 
 
 

Kommentera här: