Harry B James 2.0

Det visar sig att jag trots allt kände oss rätt... Vi åkte minsann in till stan igår och drog till premiären av nya HBJ. Fan vad positivt överraskad jag blev av stället! Förutom att vi köade i 45 minuter för att komma in för att vi inte fattade att det fanns en VIP-kö vi kunde ta (heh) så var det skitkul. 100 spänn i inträde funkar ju när det är lite större band (Corroded lirade igår) men det ska bli spännande att se hur inträdet är annars. Jag tvivlar ju på att de kommer kunna ha större band varje fredag och lördag, liksom. Och om man vill gå dit på typ en tisdag då? Inte för att jag går ut särskilt ofta på vardagar längre, men ändå... Hehe. Långa väntetider i baren kan man ju också stå ut med en sådan här kväll när det är så satans mycket folk, fast 30 minuter (eller mer) som vissa av mina polare fick vänta känns kanske lite överdrivet? De borde ha en till bar, tycker jag. Typ en mindre som bara serverar öl. Skulle vara perfekt! 


Scenen var stor och ljudet lät bättre än på gamla stället. Jag såg inte ett skit av bandet på grund av min ringa längd men ljuset verkar bra också va, eller? Haha. Det kändes i alla fall som en rätt cool lokal i lagom större storlek än gamla HBJ. 

Ölpriserna är jag tveksam till. Det måste finnas en billig öl (under 40 kronor) som alternativ. Jag drack ju knappt igår så jag har inte full koll på detta ännu men det verkade som att en stor stark gick för 54:- i alla fall. Inte helt okej. 

Man är ju inte särskilt kräsen ändå. Jag känner väl att det finns tre viktiga huvudpunkter för en rockbar att lyckas: 

1. Billigt inträde (gratis om inget band spelar). 

2. Inget garderobstvång. Man blir ju naken utan sin skinnpaj. 

3. Ett billigt ölalternativ under 40 spänn. 

Dessa är fan the basics som gör att man kommer vilja hänga där. Ja och så schysst musik, skön stämning och trevligt folk förstås. 

Så här efter mitt första  besök känner jag att stället har stort potential. Jag hoppas verkligen att det blir grymt och att vi kan göra detta till ett jävligt schysst ställe att hänga på. Harry B James 2.0 - nu kör vi! 

Kommentera här: