Icehotel Jukkasjärvi

Världens första och största ishotell som byggs upp på nytt varje år med is från Torne älv. Eftersom jag är born and raised i lilla Malmberget i Lappland har jag varit där på besök fler gånger än jag kan minnas. Det var inte förrän jag tog med mig Martin dit förra året som jag insåg att det faktiskt är en jävligt cool sevärdhet. Jag ställer mig dock rätt skeptisk till att de från och med i år kommer ha öppet året runt. Hur miljövänligt kan det vara, liksom? Visst att det är rätt kallt året runt där uppe, hehe, men inte SÅ kallt. 
 
Så här såg i alla fall hotellet ut för nästan exakt ett år sedan:
 
Du som gillar att resa - har du rest mycket inom Sverige? Sedan jag flyttade ner till Stockholm har jag upplevt att det är ytterst få personer som varit i norra Sverige. Med norra Sverige menar jag alltså ovanför polcirkeln -  inte typ Uppsala... Med risk för att låta som en turistguide vill jag bara påpeka att det är så oerhört vackert där uppe. Det är en helt annan natur än i övriga Sverige och det måste fasen upplevas. Alla årstider har sin charm, förutom att jag stör mig något enormt på midnattsolen på somrarna, haha. Det jag ville få fram var i alla fall att man inte alltid måste resa så långt (det är visserligen rätt långt upp dit också beroende på var i Sverige man bor) för att se och uppleva coola saker. Lappland kan vara ett minst lika exotiskt turistmål som vilken ö i Asien som helst ju.  

Kommentarer:

1 Grodan:

Fina bilder! Vi kommer nog besöka ishotellet när vi åker upp och hälsar på karlns familj i Kiruna :)

Svar: Tack! Det tycker jag verkligen att ni ska göra! :D
Tottie

2 Amanda:

Så häftigt det ser ut! Hade jättegärna velat åka till norra Sverige, bor i Skåne så det är en bra bit, men någon gång ska det bli av! :)

Svar: Ja, då är det verkligen en bit att åka, haha! Men det är värt det, jag lovar! ;)
Tottie

Kommentera här: