Vårkänslor i Rom

Apropå vår. Förra våren befann jag mig i Rom på en fantastisk resa som jag fick av syrran i 25-årspresent. Lyckligtvis var hon även med som följeslagare på denna resa. Vi spenderade nästan en vecka med att dricka diverse olika drycker på takbarer och uteserveringar, turista och promenera runt och fascineras av den fantastiskt vackra staden. Jag har faktiskt längtat tillbaka till Rom under en period nu. Dit vill jag verkligen tillbaka. 
 
Lummiga gränder, vackra byggnader överallt, otroligt mycket historia, 20 grader varmt, svinigt god mat och dryck och totalt trafikkaos är hur jag minns Rom. Jag tror aldrig att jag hört så mycket sirener någon annanstans förut. Vi åkte bara bil till och från flygplatsen men var livrädda båda gångerna. De verkade inte ha så många trafikregler och som fotgängare var det meningen att du skulle gå rakt ut i gatan (som oftast var hårt trafikerad) om du ville gå över. Det kanske fanns övergånggställen, men de utnyttjades i alla fall inte. Vi var livrädda varje gång vi skulle gå över gatan också och försökte alltid hitta annat folk att haka på, haha. 
 
 
 
Det fanns verkligen saker att titta på överallt. Vi promenerade överallt också så vi hittade mycket fint efter vägen. Vi var verkligen ute hela tiden också, jag minns knappt hur hotellrummet såg ut. Det jag däremot minns från hotellet är den vedervärdiga frukosten som serverades. Det fanns EN grej som inte var ett sliskigt bakverk och det var någon slags fralla. Till den fanns det inget pålägg som inte var sötsliskigt så vi åt med bara smör och något plastigt skit som skulle föreställa ost. Dryckesalternativen bestod av blaskigt "kaffe" och en sjukt koncentrerad och konstgjord juice från en automat. Det är inte direkt så man förväntar sig en hotellfrukost att vara, men vi vet ju hur det kan vara utomlands, heh.
 
Sammanfattningsvis kan jag verkligen rekommendera ett besök i Rom, oavsett hur otillfredsställande hotellfrukosten är. 

Kommentera här: