Det här med att slappna av är inte alltid så lätt

Idag är det söndag, vilket betyder hemgång. Jag brukar få ångest på söndagar när vi är här ute. Delvis för att jag inte vill åka hem och delvis för att jag VILL åka hem och ta tag i alla "måsten" igen. Komma tillbaka till de vanliga rutinerna. Vi hade planerat att åka båt över till Åland idag för att bunkra upp med lite billig bira inför Sweden Rock, men vi känner verkligen inte suget för det så vi bestämde oss för att strunta i det. Vi har käkat en lång, lyxig helgfrukost precis och nu väntar jag nästan på att ångesten ska dyka upp, vilket känns som en onödig syssla. Igår hade vi riktigt tur med vädret medan det idag är mulet och droppar lite. Kallt är det säkert också. 


Jag ska jobba på att slappna av och inte tänka på alla måsten idag. Inatt låg jag och inte kunde somna för att jag fick ångest över praktikrapporten men sedan sa jag åt mig själv att skärpa till mig och då släppte jag det till slut. Jag har så himla svårt för att släppa sådant så det ska jag börja träna på. 

En sak jag har blivit duktig på här ute som är bra för lite mental avslappning är i alla fall att låta mobilen ligga. Jag måste inte ha med mig den hela tiden och det är en befriande känsla faktiskt. Jag försöker träna upp mig på att bara vara i nuet. Det är svårt som fan, men jag tycker att det borde gå att lära sig. Jag ska fortsätta träna på det nu. 

Hoppas att ni får en fin söndag!

Kommentarer:

1 Grodan:

Åh, vet hur det är. Nu har jag haft underbara, lugna dagar här uppe i norr men nu börjar jag få ångest över att åka hem. Dels för flygresan och sen för alla måsten som väntar.. Det är liksom 3 timmar kvar till flyget går så vill njuta sista timmarna ^^

Vilka är dina hemtrakter btw? :)

Svar: Jag vet precis hur det är, haha. Jag får sådan jäkla resfeber nu för tiden för att jag plötsligt blivit så himla flygrädd. Jag går typ och spänner mig och har ångest två dagar innan resan. Och framför allt hemresan blir ju värre pga alla måsten, ja. Haha. :( Jag är born and raised i Gällivare! :)
Tottie

Kommentera här: