Passar på att njuta

Jävlarrr i min lilla låda vilken skön dag! Jag kommer berätta mer om älgsafarin i ett eget inlägg när jag kommer hem till min dator och kan redigera bilder, men faaaaan vad kul det var! Det är värt resan att ta sig dit! Vi klappade älg och fick se tre dagar unga älgkalvar och allt skedde på älgarnas villkor. Klart de vill komma fram och hälsa när det vet att de får mat, liksom, men ibland vill de inte det och då lämnas de ifred. De små kalvarna och deras mamma fick vi bara se på långt avstånd för att de inte ville komma fram. Alla älgar var så himla fiiiiina! Vi vill åka tillbaka jättesnart. 


Hela dagen har nästan varit som en safari förresten, eftersom vi har åkt på så många småvägar i skogen. Här är en lista på alla djur vi har sett idag: 

- Älgar
- Hästar 
- Kor 
- Åsnor 
- Hundar 
- Katter 
- Tranor
- Rådjur 
- Får 

Och så såg vi en helsikes massa cyklister eftersom de hade någon tävling just när vi behövde köra hem. Vi vann, kan man säga. Vi körde snabbast. 

De hade till och med älghorn inne på toaletterna. ALLT var älg. 

När vi kom tillbaka gjorde vi svinstora mackor och satte oss ute i solen. Vi plockade fram kubbspelet för första gången i år och drack öl i solen. Jag la mig ner i gräset och bara njöt. Det blev faktiskt riktigt varmt i solen där ett tag. Så fort det kom lite moln blev det dock svinkallt så nu har vi flyttat in och jag sitter med dubbla tjocktröjor i soffan och huttrar. En grogg har jag fått i näven också. Och en vegetarisk lasagne håller på att tillagas. LIVET, ibland alltså! <3

Kommentera här: