Vegetariskt middagstips: Potatisbulleburgare

Bästa namnet, haha! Jag "uppfann" denna maträtt i förrgår och blev kär. När vi var i Köpenhamn hittade vi av en slump det mest fantastiska hamburgerstället någonsin; kedjan Halifax. De hade en helt otrolig meny med massor av olika veganska och vegetariska alternativ. (Kedjan verkar tyvärr bara finnas i Danmark, jag har googlat, förtvivlat...) Jag provade, hur som helst, en burgare där "biffen" bestod av rösti och jag fick nästan dåligt samvete gentemot mig själv för att jag aldrig tidigare tänkt på detta alternativ. Jag ÄLSKAR ju all form av potatis och det är väl klart man kan ha det i burgare?!
 
Det jag provade igår var att ha potatisbullar i burgargen istället för rösti. Det var helt otroligt gott och lättlagat. Jag känner ett nytt beroende i antågande...
 
Ingredienser:
 
Potatisbullar
Friscobröd
1 halv rödlök
Körsbärstomater
Gurka
1 avokado
Ruccola
Spenat
Sourcream & onion-dippblandning (den enda ickeveganska ingrediensen, jag blev lite lat)
Oatlys iFraiche
Balsamvinäger
Salt
Salladskrydda 
 
Så här gjorde jag:
 
Skjutsade in välsaltade potatisbullar i ugnen. Blandade ihop en sourcream & onion-dip, cuttade upp avokado, rödlök. tomat, gurka och sköljde lite spenat och ruccola. När potatisbullarna var klara rostade jag friscobröden, strök på ett lager dip, la på rödlök tomat, två potatisbullar, avokado och mer dip mellan bröden. Resten av grönsakerna hade jag vid sidan av och ringlade över lite balsamvinäger och kryddade med salladskrydda. Otroligt gott och enkelt. 

Kommentera här: