Varning för orm!

Årets fattigaste månad är över! (Tack och lov!) Det har varit långsamma dagar de senaste veckorna. När man jobbar inom handeln står tiden verkligen stilla i januari. Kanske inte på samma sätt i till exempel matbutiker, men här på Drottninggatan har det varit rätt tomt. 
 
Fördelarna med att slippa vara stressad på jobbet är dock många. Jag har, som sagt, hittat en massa ny energi som jag kunnat utnyttja till olika grejer. När man inte kommer hem och är förstörd av stress efter jobbet hinner man ju tydligen göra saker. Det är sant! Det är en av mina första lärdomar under år 2018, haha. 
 
Jag har exempelvis hunnit se typ sju Beckfilmer, minst. (De har lagt upp alla på Cmore nu i samband med att det släpps nya filmer). Jag har hunnit med ett större hårprojekt (nytt år - nytt hår, ni vet) som ni hittills bara kan se som "höjdpunkt" på min instagram (photobytottie). Fast framför allt har jag sökt jobb, skrivit hundra olika varianter på ett personligt brev och putsat mitt CV till perfektion (hoppas jag att min framtida arbetsgivare tycker). Jag jobbar också med en synopsis till ett romanprojekt som jag har börjat fila på.
 
Att bli författare har alltid varit en dröm för mig. Jag har försökt skriva böcker sedan jag var fem år gammal. Så varför inte satsa på riktigt? Det känns som att det är dags nu. Dags att satsa på mig och göra saker jag trivs med. 
 
Den här veckan har jag förresten börjat gå till en ny sjukgymnast och hoppas på att kunna träna upp mina stackas fötter så att jag slipper ha ont. Jag har också varit på ett möte hos en ny psykolog som enbart kallade dit mig för att säga att jag är "för smart" för KBT och att hon inte tror att jag behöver det (ja, det var så hon uttryckte sig, haha). Jag håller fullständigt med och fasen vad skönt det var att få lite bekräftelse från någon med utbildning inom området att jag mår så mycket bättre nu. Jag gör fan det. Kan inte 2018 bli mitt år, snälla? Jag är SÅÅÅÅ redo!
 
Jag och min bebis.

GSD*-månader och nyårsförhoppningar

*Get shit done
 
Januari och september är definitivt mina två bästa GSD-månader. I den senare av dessa har sommaren precis tagit slut på riktigt och vardagen infinner sig samtidigt som de långa ljusa kvällarna övergår i mörker och man måste ta på sig en extra tröja under jackan. Man klär på sig massa kläder och sitter envist ute på balkongen, insvept i filtar, med värmeljus och rödvin för att man inte riktigt är redo att släppa sommaren ännu. Det blir kallare och kallare ju mörkare det blir. 
 
I samma veva brukar jag plötsligt bli enormt träningssugen och "komma igång med mitt nya, nyttiga liv" på gymmet. För nu är sommaren med all öl i parken, festivaler och grillfester över och det är dags att träna ikapp allt man missat när man njutit av vädret och goda smaker istället. 
 
Åh, oavsett vilken årstid det är längtar jag alltid till hösten. Till det mysiga, mörka, lagom kalla och de fantastiskt fina höstfärgerna i naturen. Det känns på något sätt som att livet börjar på nytt efter sommaren. Träden ändrar färg på sina löv och tappar de sedan när de förbereder sig för vintern, och precis så brukar det kännas i min hjärna också. Jag skiftar från sommarkänslor till höst- och senare vinterkänslor. Går vidare i livet och mot nya utmaningar. Jag tror att dessa känslor är starkt kopplade till att jag förknippar höst med skolstart. Jag har ju trots allt pluggat i sammanlagt 20 år nu va? (Helvete vad mycket?!) Trots att jag inte gör det längre hänger känslan kvar. Känslan av nystart.
 
I höstas skapade jag en ny tradition också när jag gick och tittade på KTHs fyrverkerikonsert. Det var helt otroligt att få fyrverkerier till sitt eget lilla nyår. För jag har ju två sådana. Ett i januari och ett i september. Och av någon märklig anledning ger dessa "nystarter" mig alltid ny energi till att ta tag i saker.
 
Nu är det dock januari så varför tjatar jag om hösten för? Haha! Vi är redan mer än halvvägs igenom årets första månad och jag hinner som vanligt inte med tiden alls. (Varför springer den iväg för?!) Hur har ni haft det? Hade ni några nyårslöften att ta tag i? Hur har det gått? Själv hade jag inga nyårlöften i år. Jag orkar inte lägga den pressen på mig själv och man har ändå alltid samma löften som ändå alltid bara går halvbra att lyckas med. 
 
I år satsade jag på nyårsförhoppningar istället. Det känns lite extra peppande faktiskt och jag har till och med lyckats hålla förväntningarna på en hyfsad nivå, tycker jag ändå. 
 
Under 2018 hoppas jag att:
 
- Jag ska hitta ett nytt, givande och inspirerande jobb där jag får chans att utmana mig själv, utvecklas i mitt skrivande och fotande och lära mig nya saker.
 
- Jag kommer någonvart med manuset jag håller på med och skriver mer i största allmänhet.
 
- Många roliga saker händer.
 
- Jag ska få se många bra liveband.
 
- Jag ska fota mer.
 
- Jag och mina nära och kära ska få fortsätta må bra och vara glada. 
 
Rimligt? Lagom? Det tycker jag nog, Det behöver faktiskt inte vara mer komplicerat än så. Jag har dessutom kickstartat året med att börja söka nya jobb och hoppat på en skrivkurs så jag jobbar redan mot att få förhoppningarna att slå in! Jo, och så har jag förstås biljetter till Maiden och Sweden Rock, hehe. 
 
Mobilbild från ett vintrigt Gärdet igår. Det är så otroligt vackert ute nu!

Blue Monday

Visste ni att gårdagen kallas så? Det är tydligen årets deppigaste dag, tredje måndagen i januari. Det antas bero på bland annat att trista vardagen efter julen är i full gång, vädret är sämst, många är fattiga och/eller skuldbelagda efter julfirande och nyårslöften har misslyckats. Jag förstår precis...
 

 
Med ett ryck vaknade jag upp av det outhärdliga ljudet av väckarklockan, som ringde på tok för tidigt för min smak. Eftersom jag inte kunnat somna natten innan hade jag sovit alldeles för lite. Ögonen var grusiga och suddiga. Jag hade värk i hela kroppen och kunde inte sluta nysa och snora. Förkyld igen. Great.
 
Väl på jobbet fungerade allting bra tills mina fötter plötsligt inte orkade vara två kalla isbitar längre och började krampa och ha sig. Höll typ på att dö. Och frysa ihjäl. 
 
Så trött, förkyld, djupfryst och ont överallt var min måndagsfeeling. Men vet ni vad? DET GICK ATT VÄNDA!
 
Påväg hem gick jag så fort lungorna och halsontet förmådde och lyckades äntligen få upp lite värme i fötterna för första gången på hela dagen. Detta medförde att smärtan avtog. Jag köpte med mig en försenad julklapp till min nytatuerade sambo som låg, helt slut, och sov på soffan när jag kom hem. Han blev jätteglad och då blev jag glad också. Vi bestämde oss för att ingen orkade laga mat så jag gick ner till thaikiosken och köpte vegetariska vårrullar och Pad Thai med tofu till middag. Jag lyxade till det och svalde ner det med ett glas välförtjänt, ekologiskt och kravmärkt rödvin. Sedan kröp jag ner i soffan och sökte jobb resten av kvällen tills jag, utmattad men tillfreds, lade mig ner i sängen och somnade på stört. 
 
Och idag är en ny dag. 
 
Hoppas att ni får en bra vecka och kom ihåg att vi går mot ljusare (och varmare) tider!
 
/En djupfryst Tottie