Blue Monday

Visste ni att gårdagen kallas så? Det är tydligen årets deppigaste dag, tredje måndagen i januari. Det antas bero på bland annat att trista vardagen efter julen är i full gång, vädret är sämst, många är fattiga och/eller skuldbelagda efter julfirande och nyårslöften har misslyckats. Jag förstår precis...
 

 
Med ett ryck vaknade jag upp av det outhärdliga ljudet av väckarklockan, som ringde på tok för tidigt för min smak. Eftersom jag inte kunnat somna natten innan hade jag sovit alldeles för lite. Ögonen var grusiga och suddiga. Jag hade värk i hela kroppen och kunde inte sluta nysa och snora. Förkyld igen. Great.
 
Väl på jobbet fungerade allting bra tills mina fötter plötsligt inte orkade vara två kalla isbitar längre och började krampa och ha sig. Höll typ på att dö. Och frysa ihjäl. 
 
Så trött, förkyld, djupfryst och ont överallt var min måndagsfeeling. Men vet ni vad? DET GICK ATT VÄNDA!
 
Påväg hem gick jag så fort lungorna och halsontet förmådde och lyckades äntligen få upp lite värme i fötterna för första gången på hela dagen. Detta medförde att smärtan avtog. Jag köpte med mig en försenad julklapp till min nytatuerade sambo som låg, helt slut, och sov på soffan när jag kom hem. Han blev jätteglad och då blev jag glad också. Vi bestämde oss för att ingen orkade laga mat så jag gick ner till thaikiosken och köpte vegetariska vårrullar och Pad Thai med tofu till middag. Jag lyxade till det och svalde ner det med ett glas välförtjänt, ekologiskt och kravmärkt rödvin. Sedan kröp jag ner i soffan och sökte jobb resten av kvällen tills jag, utmattad men tillfreds, lade mig ner i sängen och somnade på stört. 
 
Och idag är en ny dag. 
 
Hoppas att ni får en bra vecka och kom ihåg att vi går mot ljusare (och varmare) tider!
 
/En djupfryst Tottie
 
 

Kommentera här: