GSD*-månader och nyårsförhoppningar

*Get shit done
 
Januari och september är definitivt mina två bästa GSD-månader. I den senare av dessa har sommaren precis tagit slut på riktigt och vardagen infinner sig samtidigt som de långa ljusa kvällarna övergår i mörker och man måste ta på sig en extra tröja under jackan. Man klär på sig massa kläder och sitter envist ute på balkongen, insvept i filtar, med värmeljus och rödvin för att man inte riktigt är redo att släppa sommaren ännu. Det blir kallare och kallare ju mörkare det blir. 
 
I samma veva brukar jag plötsligt bli enormt träningssugen och "komma igång med mitt nya, nyttiga liv" på gymmet. För nu är sommaren med all öl i parken, festivaler och grillfester över och det är dags att träna ikapp allt man missat när man njutit av vädret och goda smaker istället. 
 
Åh, oavsett vilken årstid det är längtar jag alltid till hösten. Till det mysiga, mörka, lagom kalla och de fantastiskt fina höstfärgerna i naturen. Det känns på något sätt som att livet börjar på nytt efter sommaren. Träden ändrar färg på sina löv och tappar de sedan när de förbereder sig för vintern, och precis så brukar det kännas i min hjärna också. Jag skiftar från sommarkänslor till höst- och senare vinterkänslor. Går vidare i livet och mot nya utmaningar. Jag tror att dessa känslor är starkt kopplade till att jag förknippar höst med skolstart. Jag har ju trots allt pluggat i sammanlagt 20 år nu va? (Helvete vad mycket?!) Trots att jag inte gör det längre hänger känslan kvar. Känslan av nystart.
 
I höstas skapade jag en ny tradition också när jag gick och tittade på KTHs fyrverkerikonsert. Det var helt otroligt att få fyrverkerier till sitt eget lilla nyår. För jag har ju två sådana. Ett i januari och ett i september. Och av någon märklig anledning ger dessa "nystarter" mig alltid ny energi till att ta tag i saker.
 
Nu är det dock januari så varför tjatar jag om hösten för? Haha! Vi är redan mer än halvvägs igenom årets första månad och jag hinner som vanligt inte med tiden alls. (Varför springer den iväg för?!) Hur har ni haft det? Hade ni några nyårslöften att ta tag i? Hur har det gått? Själv hade jag inga nyårlöften i år. Jag orkar inte lägga den pressen på mig själv och man har ändå alltid samma löften som ändå alltid bara går halvbra att lyckas med. 
 
I år satsade jag på nyårsförhoppningar istället. Det känns lite extra peppande faktiskt och jag har till och med lyckats hålla förväntningarna på en hyfsad nivå, tycker jag ändå. 
 
Under 2018 hoppas jag att:
 
- Jag ska hitta ett nytt, givande och inspirerande jobb där jag får chans att utmana mig själv, utvecklas i mitt skrivande och fotande och lära mig nya saker.
 
- Jag kommer någonvart med manuset jag håller på med och skriver mer i största allmänhet.
 
- Många roliga saker händer.
 
- Jag ska få se många bra liveband.
 
- Jag ska fota mer.
 
- Jag och mina nära och kära ska få fortsätta må bra och vara glada. 
 
Rimligt? Lagom? Det tycker jag nog, Det behöver faktiskt inte vara mer komplicerat än så. Jag har dessutom kickstartat året med att börja söka nya jobb och hoppat på en skrivkurs så jag jobbar redan mot att få förhoppningarna att slå in! Jo, och så har jag förstås biljetter till Maiden och Sweden Rock, hehe. 
 
Mobilbild från ett vintrigt Gärdet igår. Det är så otroligt vackert ute nu!

Kommentera här: