Stockholmsvinter

 
Äntligen blev det vinter. Om det ska vara kallt kan det lika gärna vara snö så att det är lite fint också. Mvh lapplänningen
 
I måndags var det 15 grader kallt när jag gick till jobbet. I tisdags var det 1. I onsdags var det 11 grader kallt och i torsdags var det 3 plusgrader. What up, vädret? Jag njöt i alla fall av snön så länge det varade. När jag satt hemma i köket och skrev och tittade ut på snöfallet. Sådana där lätta snöflingor som bara virvlar runt. Ser nästan ut att virvla uppåt istället för neråt. 
 
Idag, några dagar senare, sitter jag ute i Skärgården och tittar ut över ett grått landskap. Det ser ut som att det regnar för att det droppar så mycket från snön som ligger på taket. Då och då hoppar jag till av enorma dunsar när stora, tunga klossar av snö rasar ner från taket. Jag vaknade av dunsarna två gånger inatt också. Hur mycket snö kan det ens finnas kvar där uppe? Det vet jag inte för jag har inte varit ute idag. Jag har en riktig skrivhelg. Sitter inne och dricker te och skriver så att jag får ont i fingrarna. Det gläder mig så mycket att jag har något att skriva. Det är så befriande. Önskar att jag hade mer tid.  

Kommentera här: