Dålig på att vara sjuk

Jag förstår att det här inte är ett ovanligt problem, för vem blir inte irriterad av att vara sjuk liksom? Jag blir i alla fall fruktansvärt irriterad. Kan inte hantera det överhuvudtaget. Blir rastlös och får panik över att jag inte kan prestera och vara duktig hela tiden. Även när jag är sängliggande och inte orkar tänka. Hälsosamt, va? /Hälsoinspiratören (som jag är på mitt jobb)
 
I söndags fick jag migrän och har sedan dess mått riktigt dåligt. Jag får migrän ett par gånger om året och vet precis hur det fungerar för mig - ca 12 timmars migrän och sedan ett dygn av återhämtning där jag fortfarande ser konstigt, har spänningshuvudvärk och liknande efterdyningar. 
 
Den här gången är problemet att efterdyningarna inte släpper. Imorgon är det en vecka sedan migränen kom och jag mår fortfarande dåligt. Synproblem, yrsel, illamående och huvudvärk till och från, extremt mosig i huvudet, rör mig och pratar i slowmotion (i torsdags sluddrade jag till och med när jag pratade, wtf liksom), pulserande i huvudet och extremt mycket hjärtklappning. Min bröstkorg vibrerar. Och så här har jag alltså haft det i sex dagar nu.
 
Igår blev jag så trött på detta att jag ringde 1177 för att kolla läget och blev hänvisad till akuten. Så nu vet jag i alla fall att det inte är något allvarligt fel på hjärtat, lungorna, hjärnan eller sköldkörteln och kommer ringa vårdcentralen på måndag för vidare utredning. Mycket märkligt vad min kropp håller på med just nu. 
 
Och min reaktion är att bli förbannad, otålig och få träningsabstinens. "Jag har så många roliga planer just nu. Det finns så mycket jag vill göra. Jag har inte tid att vara sjuk!" Ni vet, det vanliga. Jag provade jobba i torsdags och igår också för att jag "lika gärna kan vara på jobbet när det ändå inte blir bättre". Ja, jag är riktigt dålig på att vila, men jag hade ju varit hemma och vilat i sammanlagt nästan tre veckor när jag gick till jobbet i torsdags. 
 
Slutsats - det är farligt att vila för då blir man jättesjuk? 
 
Skämt åsido vet jag att jag behöver bli mycket bättre på att vila och återhämta mig och jag jobbar på det hela tiden. Kanske är detta min kropps sätt att säga att jag måste jobba på det fortare? Jag har haft en ganska hektisk höst på jobbet så det kanske inte är så konstigt att migränen kommer när jag är så otroligt avslappnad som man bara kan vara när man varit ledig och gjort vad man vill i två veckor. Vi var fem dagar ensamma ute på landet liksom, satan vad avslappnande det var. 
 
Nog om detta. Jag ville bara visa att jag lever och fortfarande är skrivsugen, jag har bara inte haft hjärnan med mig denna vecka. Jag hoppas verkligen att ni andra mår bra och att ni har en fantastisk helg! 
 
P.S. Martin har dessutom skadat handleden så vi har verkligen sjukstuga här hemma nu. D.S.