En presentation

 
Så, vad tycker ni om min "storstilade" comeback med två sjuhelsikes långa årssammanfattningar på raken? Vi vet ju av erfarenhet att jag alltid blir skrivsugen i januari och september men nu har jag missat hela två nystarter OCH upptäckte dessutom att mitt nyårsinlägg från förra året aldrig publicerades. Jag minns inte varför, men jag tänkte att det kanske inte gör så mycket att publicera det ett år senare. För att förvirringen inte skulle bli allt för stor såg jag i alla fall till att publicera det före årets sammanfattning. Så så blev det med det. 
 
Senast vi hördes av var väl annars i september 2019. I mina två senaste inlägg får ni ju en fin sammanfattning om vad som hänt sedan dess. Jag skulle nog faktiskt vilja påstå att det är en slags Tottie 2.0 som sitter här bakom skärmen nu då jag, enligt mina årssammanfattningar, jobbat mycket med mig själv och min hälsa ett bra tag nu. 
 
Vem exakt är Tottie 2.0 då, kanske ni undrar. Hon är för det första, vid närmare eftertanke, relativt säker på att hon benämnt sig som detta tidigare i bloggsammanhang efter en liknande comeback i sitt eviga försök till denna extreme slow blogging som hon sysslat med de senaste åren. Så vid närmare eftertanke är hon nog snarare Tottie 7.0 eller så. 
 
Tottie 7.0 är en glad, trevlig och provocerande positiv 30-åring som bor i Stockholms innerstad. Hon har blivit en sådan där "vuxen" person med ett helstidsjobb på kontor, som hon faktiskt finner ganska underhållande och utvecklande. Hon bor med en sambo och en boa constrictor som också trängs med alldeles för många böcker och växter på en alldeles för liten yta (enligt sambon alltså, Tottie 7.0 anser givetvis att orden "för många" i samma mening som "böcker" eller "växter" är en omöjlig matchning).
 
Som ni kanske förväntar er efter föregående mening älskar Tottie 7.0 att läsa och att ha växter omkring sig. Naturen är ett stort inslag i hennes liv och hon behöver dagliga promenader i skog eller vid vatten för att hålla sig lugn. Yoga och meditation är också en stor del av hennes liv och hon älskar att träna på alla möjliga sätt för att vara stark och frisk. (Dessa saker är faktiskt extremt viktiga för Tottie 7.0 eftersom hon varit utmattad i flera år under 10-talet och upplever att de har hjälpt henne ur detta).
 
Tottie 7.0 älskar att lära sig nya saker och hittar alltid nya, spännande kurser att plugga vid sidan av jobbet (ofta med inriktning på litteratur). Hennes senaste utmaning är något som ligger rejält utanför hennes comfort zone egentligen, men till hennes stora förtjusning har hon börjat med pole dancing som träningsform, vilket har visat sig vara oerhört roligt och svårt.
 
Annars tycker Tottie 7.0 mycket om att skriva, fotografera, titta på månen, uppleva musik live, dricka obskyr öl, laga och äta vegansk mat, resa, längta tillbaka till den storslagna naturen och polarnätterna (dock EJ midnattssolen) i hennes hemstad Gällivare (som hon är mycket noga med att påpeka att hon inte vill flytta tillbaka till, men däremot besöka oftare), använda mycket svart smink, bära svarta klänningar, få vara kreativ på olika sätt och inspirera andra till bättre hälsa (hon är till exempel utbildad hälsoinspiratör och extraknäcker som det på sitt kontorsjobb, vilket känns givande). 
 
Tottie 7.0 hoppas att hon kan hålla igång skrivlusten lite bättre denna gång, då hon känner att det är givande att få skriva av sig om allt och ingenting ibland. Hon har trots allt bloggat i olika former sedan år 2006. Nu insåg hon hur längesedan det faktiskt är och behöver fundera lite över det istället. Vi hörs igen och välkomna tillbaka till hennes lilla skrivhörna!