Veganska american pancakes med bacon, avokado, chili och sirap

Låt mig introducera vår nya favorithelgfrukost (eller typ måltid överlag); american pancakes med extra allt! 
 
Varken jag eller Martin har på något sätt uppfunnit denna rätt utan den har vi hittat hos Awesome Vegan Dad och TACK OCH LOV för att vi litade på honom och provade denna något oväntade kombination för WOW... Smakerna passar otroligt bra ihop (och vem blir inte lycklig av att kunna äta chili till frukost?!). 
 
Vi använde ett annat recept på själva pannkakorna den här gången pga vi hade de ingredienserna hemma och var lata, men jag länkar naturligtvis till originalreceptet längre ner.
 
Recept på pancakes vi använde denna gång (som kommer från köket.se):
 
5 dl mjöl
2 msk strösocker 
1 msk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vatten 
2,5 dl växtmjölk (vår havredryck var slut så vi använde faktiskt havrebaserad matlagningsgrädde denna gång och det fungerade utmärkt. (Och med "vi" menar jag Martin för det var han som stod och led i oset i köket under tillagningen av pannkakorna. Jag hjälpte bara till med att skära upp chilin och avokadon))
 
1. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan de blöta.
2. Klicka i en lagom stor boll i pannan och stek.
3. Ha med fördel en bättre köksfläkt än vad vi har för det osade rätt rejält hos oss. 
 
Servera med veganskt bacon (vi använde Eldorados vegobacon och SATAN vad gott det var! Aldrig provat förut), avokado, chili och sirap. 
 
 
Så väldigt enkelt att laga, så otroligt gott och tusen miljoner pluspoäng för att inget djur behövde lida eller dö för detta.